IBIZA met kids

IBIZA met kids

Papa en Mama willen relaxen, genieten, goed eten, ultiem verblijf, vrijheid en ontspanning!
Maar de kinderen dan?

Ibiza! Een hemel voor de ouders en een super avontuur voor de kids.

Silver (10) en Elvis (8) op sleeptouw mee met Pa en Ma en dat vonden ze helemaal
niet erg.

Volgens de jongens is de vliegtuig trip veel te kort wat maar aangeeft hoe snel je op Ibiza bent.

Omdat de jongens de leeftijd hebben dat ze alle automerken uit hun hoofd weten kunnen we natuurlijk niet aankomen met een lullig rent a boodschappen autootje. Je kunt ongetwijfeld de duurste auto's huren op dit eiland waar de beste dj's af en aan vliegen maar wij gaan voor de Ibiza style 2CV, beter bekend als de Eend.

Bij aankomst op het vliegveld staat Ramon van Ducks United dan ook voor ons klaar met onze eigen eend voor een week. Na een korte uitleg over hoe het dakje opengaat, de geheime startknop en de mega stereo werkt zijn we binnen 15 min on the road. Een auto waarbij je iedere bocht voelt en de motor echt hoort werken kennen de jongens nog niet en na een spannende eerste 5 min vinden ze het maar wat gaaf en moeten we lekker hard de bochten in.

De zee, privé zwembad, lounge hoek, hangmat, palmbomen en dat allemaal bij je eigen villa voor een week. Voordat de Eend geparkeerd stond lagen de jongens al in het zwembad en kunnen voor Papa en Mama de bubbels open en het relaxen, genieten, goed eten, ultiem verblijf, vrijheid en ontspanning beginnen.

Ibiza bezit voornamelijk kleine intieme stranden met bijna altijd wel een lekker restaurant ter plaatste.
Doordat het een geliefd eiland is bij creative en ondernemende mensen zijn er dan ook genoeg
tips verkrijgbaar om geen dag een mooie plek te missen. In onze Eend lag al een landkaart klaar
met de beste restaurants en mooiste standen. Karin de vrouw op Ibiza van Belvilla die ons wegwijs
maakte in onze villa woont al 20 jaar op het eiland en wist de lijst nog groter te maken met tips. Een
week zou echt te kort zijn om alles te zien, proeven en beleven maar met deze overvloed
aan tips zatten we gebakken.

Vanuit onze villa in Es Cubbels is het een paar eenden minuten rijden naar het stand van Cala d'Hort.
Twee heerlijke restaurantjes met de voor de jongens en voor ons heerlijk eten.
Gefrituurde visjes en octopus stonden bijna ieder dag op ons menu en daarnaast is er nog een overvloed aan zee eten. Bij Cala d'Hort kijk je uit op de rots in de zee met de naam Es Vedra. Deze rots word als magisch gezien en dit in combinatie met de geweldige zonsondergang maak het ook in de avond een bijzondere plek.

Een bezoekje aan een van de hippie markten is een feestje en zeker als je onderweg nog een ouderwetse kartbaan tegenkomt. In je korte broekje, helmpje op en scheuren maar. Met de geur van olie en verbrand rubber door de bocht scheuren en je vader inhalen. Ook dat kan gewoon op het eiland van de rust en spiritualiteit.

Onder het moto travel light move fast en dus met niet meer dan 4 stuks handbagage, wat toch een uurtje in en uit checken scheelt, was het je vermaken met de duikbrillen en een pak kaarten. Niet dat we onze kinderen niets gunnen maar de uitdaging om ze een weekje zonder laptop, iPad en voetbal te laten leven leek ons wel spannend. Het was een succes, vingervlugheid in het kaart schudden werd bijna net zo spannend als het volgende level halen bij een nieuwe game. En met je zoons aan tafel zitten die druk bezig zijn met kaart trucs is vele malen leuker dan ze zien met een iPad.

Maar het heerlijke van het uit eten gaan in Ibiza is dat het strand vaak niet verder is dan een paar meter van je tafel en dat natafelen een heerlijke must word omdat je kids een paar meter verderop nog een kasteel of dijk moeten bouwen.

Voor ons waren het voornamelijk de uitgebreide lunches die het middelpunt van de dag waren. Avondeten was meer een lekker borrelhapje aan het zwembad, een kaartspel en heerlijk nagenieten van de golven van de dag in je bed.

De posters van Armin van Buuren en David Getta zien de jongens voorbij flitsen langs de weg als ze heerlijk weg dromen op de achterbak van de Eend. Nu nog even op reis met pa en ma maar over een aantal jaar mogen jullie ons vertellen hoe het nachtleven hier is want ook daar zijn we nog niet aan toegekomen.

Ibiza is mooi in het voorjaar, lekker in de zomer en top in het najaar (toen wij er waren en de zee nog warm is). Het verhaal kon nog aangevuld worden met meer van onze belevenissen en tips.