Ducks United /Eenden op Ibiza


Annemarie, Ramon en sinds kort zoon Xavier zijn Nederlanders die het hele jaar in de zon leven.
Niet omdat ze het koude Nederland zat waren maar omdat ze de wereld willen laten ervaren hoe fantastisch het is om in een Eend over een zonnig eiland te rijden. Het begon bij Ramon op 4 jarige leeftijd toen zijn moeder een nieuwe Eend had gekocht. Kleine Ramon op de achterbank en helemaal in de zevende hemel. Zijn eerste eigen auto was natuurlijk ook een eend. Naast zijn baan als vinoloog en kok ging hij ook werken in een eenden garage en raakte hij nog meer verliefd op die lelijke eendjes. In het voorjaar van 2009 belande hij met zijn Eend en vriend Mark op Ibiza. Open dak, wind door je haar, fantastische weggetjes met soms hele steile hellingen of grote kuilen. Niet voor niets vliegen vogels vaak naar het zuiden want ook zeker Ramons Eend was hier op zijn best.
Niet veel later verhuisde een  vriendin van de twee mannen naar Ibiza en ze kwamen op het slimme idee om haar een eend mee te geven.
Op die manier hadden ze zelf altijd een eend op Ibiza als ze daar waren.

Dit was al snel te weinig voor de mannen en ze wilden iedereen laten genieten van dit vrije gevoel en besloten toen om ze te gaan verhuren op Ibiza.
Met 5 eenden naar het eiland en aan de slag.

Bij een nieuw bedrijf hoort natuurlijk een feest op Ibiza en wie kwam daar aan vliegen "Annemarie". 5 Eenden en de vrouw van zijn leven en dat allemaal in 1 zomer.

De geboorte van Ducks United was een succes en al snel groeide de eenden familie tot nu 20 Eenden. Ook andere mensen zijn nu besmet geraakt met het virus en
beginnen onder de vleugels van Ramon vestigingen op andere mooie eilanden.

Annemarie en Ramon zijn de verantwoordelijke mensen achter de Eenden op Ibiza maar ondernemen nog veel meer.
Op hun eigen Finca ontvangen ze gasten die daar kunnen genieten van rust, eten en gastvrijheid.

De motor van de eend zingt over de mediterrane wegen, paden en stranden maar voor de muzikale begeleiding heeft Ramon alle eenden voorzien van een giga speaker in de achterbak.
Dit is een van de vele leuke verrassingen die je tegen komt op een eenden avontuur bij Annemarie en Ramon. Je krijgt ook een kaart van het eiland, geen saaie die je gewent bent bij "Rent een
saaie auto" maar eentje met alle geheime stranden, restaurantjes en clubs. Als je aankomt op Ibiza staat je eendje klaar waar je maar wilt op het eiland en je bent altijd binnen 15 minuten onder weg.

Gelukkig passen de eenden net niet in je handbagage anders hebben ze al snel geen business meer want het is toch of je afscheid moet nemen van je vakantie liefde als je weer naar huis gaat.

De eenden hebben er sinds kort een paar grote broertjes bij. Annemarie en Ramon verhuren een aantal Landrover Defenders zodat ook grotere families en groepen kunnen genieten van een unieke, basic, stoere wagen die je echt laten voelen als of je een local bent.

Omdat alle eendjes schoon water nodig hebben, organiseren Annemarie en Ramon ook diverse diners en andere activititeiten waar van de winst gaat naar stichting Max. Zo kunnen ze bijdragen aan de doelstelling “schoon water voor iedereen”.

(Dit is een korte tekst over Ducks United, Annemarie en Ramon zijn beschikbaar voor een uitgebreider interview want ze zitten vol met mooie verhalen.)

http://www.ducksunited.com/