Graffiti Fun


 
 
 
Er is toch niets vetter dan verfspuiten op alle muren in de stad!
Waar kun je als kleine boef niet beter oefenen dan op je eigen bord.
Dit natuurlijk wel met de sausen die je zelf gemaakt hebt.

Slagroom cocktail saus.
Mayonaise met je eigen mixer.
Saté saus, en niet uit een potje.
Homemade Tomaten ketchup.


Slagroom cocktail saus

125 ml slagroom
2 eetlepels tomaten ketchup
3 eetlepels mayonaise
1 theelepel worcestersaus
2 eetlepels citroensap
beetje zout
en mixen maar

En hoe vet is dit om dit te eten met een krabbenpoot!
Gewoon 10 min koken en met een stevige tang de sterkste aan tafel de poot open laten breken, dan lekker het vlees eruit halen met een smal vorkje. Smullen!

Zelf Mayonaise maken is net toveren.

2 eierdooiers op kamer temp.
1 theelepel azijn
1 theelepel mosterd
beetjes citroen
beetje zout
Dit mixen en dan met hele kleine beetjes 250 ml zonnebloemolie toevoegen tijdens het mixen.
Neem je tijd en doe er niet teveel olie in een keer bij. De olie veranderd in Mayonaise en dat is
pure magie.

Bij Mayo hoort friet en die maak je nu eens van rode aardappelen in de schil.
In de frituur even voorbakken en afbakken en het smul feest kan beginnen.
Ik de oven doen ze het ook heel goed!

Saté saus moet je eigenlijk altijd zelf maken, het is echt niet veel meer werk dan het opwarmen van een kant en klare variant maar
vele malen lekkerder!

3 eetlepels pindakaas
1 teen knoflook
1 theelepel Laos
1 theelepel Djinttan
1 theelepel Djahe
1/2 eetlepel bruine suiker
beetje water
1/2 citroen

Zachtjes opwarmen en roeren. LEKKER!!!!!!
Met deze saus worden alle groenten in no time opgegeten.
En op nr. 1 staat het sperziebonen mannentje;-)

And last but not least je eigen Ketchup!

1 ui
1 steel bleekselderij
klein stukje gember 1,5 cm
3 teentjes knoflook
1 chilipeper
1 rode paprieka
olie
Snij dit allemaal klein en kook dit 15 min. zachtjes in een pannetje.
Zout en peper er bij.
Snij 1 kilo tomaten klein en doe dit erbij, samen met nog 250 ml water.
Laat dit koken tot ongeveer het vocht voor de helft verdwenen is.
Pureer dit vervolgens in de blender tot dat alles helemaal fijn is.
Alles terug in de pan en doe er nog 15 cl. azijn en 150 gram bruine suiker bij.
Laat het nu nog even lekker doorkoken tot dat je de dikte hebt die bij een mooie ketchup hoort;-)

Super lekker met een rolletje gehakt met je favouriete kruiden in een bedje van deeg die samen
15 min in de oven zijn geweest op 200 graden.