Overleven in je achtertuin


We hebben 21-12-2012 overleefd maar wat nu als je ergens op de wereld verdwaald raakt of gewoon een paar dagen wil overleven in de natuur. Daar hebben we gelukkig programma's voor als de Ultimate survivor en Dual survivor waarin echte stoere mannen ons laten zien wat we wel en niet moeten doen om te overleven in rare situaties. Mocht je nu een keer stranden op een onbewoond eiland, met je parachute midden in de jungle landen, verdwaalt raken in de woestijn of ergens anders terecht komen waar geen hulp is dan ben je maar wat blij dat je deze programma's hebt gezien. Maar hoe ging het ook alweer denk je dan
, een vuurtje hadden ze zo gemaakt, die hut zo gebouwd en die vis zo gevangen? Even terug kijken op je mobiel bij uitzending gemist zal hoogstwaarschijnlijk niet gaan. Gelukkig zijn er ook kleine handzame boekjes uitgebracht waar in alles staat op te overleven. Er is natuurlijk een kleine kans dat je het boekje niet bij je hebt dus moet je toch maar wat gaan experimenteren. Waarschijnlijk zul je deze technieken nooit nodig hebben maar een beetje oefenen is wel heel leuk.

Een, twee en drie! Bij de Ultimate Survivor heeft de overleving's expert Bear Grylls een vuurtje gemaakt. Kinderspel zou je denken maar als je dit eens gaat proberen is het eerder een, twee en driehonderd voor je een vuurtje hebt. Echt extreem droog brandbaar materiaal een speciale vuursteen hebben we uiteindelijk nodig om een vuurtje te maken maar het is gelukt en trotser kun je je haast niet voelen.

Een vis vangen met een oude fles, die trucje hadden we al een keer op vakantie geprobeerd en werk echt. Nu eens kijken of onze goudvissen in de vijver er ook intrappen. De val bestaat uit een plastic fles waarvan je de kant met de dop los snijdt en omgekeerd weer terug duwt in de fles. Een beetje lokaas in de fles en je hebt een echte visfuik. Voor onze dikke goudvissen hebben we de ingang een stukje groter gemaakt en dat vinden ze maar al te fijn want hier duurt het niet eens zo lang voor we er eentje hebben gevangen.

Het boekje met de overleving's tips is heel dik dus binnenkort weer een nieuw avontuurlijk overleving's experiment in de achtertuin.

Word vervolgd.......